Skip to main content

logo Tergooi logo MSB

Ontlasting- en urineonderzoek

Ontlastingonderzoek
Wanneer u regelmatig pijn in uw buik heeft, darmklachten of bloedarmoede, kan de huisarts besluiten een ontlastingonderzoek te laten doen. Een ontlastingonderzoek geeft informatie over de werking van de darmen en zorgt ervoor dat een huisarts uw eventuele klachten kan onderzoeken en behandelen of onder controle kan houden. Met dit onderzoek sporen we bacteriën en parasieten op, maar ontdekken we ook allergieën. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het KCHL van Tergooi MC.

Ontlasting inleveren
Voor het inleveren van ontlasting kunt u terecht in de Diagnosestudio Weesp, u dient hiervoor een afspraak te maken. U ontvangt via uw huisarts een plastic potje of verzamelbuisje afhankelijk van de aanvraag, om thuis te vullen met een kleine hoeveelheid ontlasting. Plastic potjes en verzamelbuisjes zijn ook af te halen bij de Diagnosestudio.

Urineonderzoek
Uw huisarts heeft urineonderzoek aangevraagd, om meer duidelijkheid te krijgen over uw gezondheid.

Urine inleveren
Voor het inleveren van urine kunt u terecht in de Diagnosestudio Weesp, u dient hiervoor een afspraak te maken. Bij binnenkomst ontvangt u van een van onze medewerkers een plastic potje dat u in de toiletruimte van de Diagnosestudio kunt vullen met urine. Alleen goedgekeurde potjes van het laboratorium of apotheek mogen gebruikt worden. In sommige gevallen ontvangt u plastic flessen waarin u thuis gedurende 24 uur alle geproduceerde urine moet verzamelen. De medewerker geeft u hierover een patiëntenfolder en indien u wilt een aantal buizen mee.

De uitslag
Via uw huisarts ontvangt u zo snel mogelijk de uitslag van het onderzoek. De resultaten van het laboratoriumonderzoek zijn door uw huisarts en de behandelend medisch specialist van Tergooi MC in te zien.

Wat neemt u mee?
• Het ingevulde en het door u gecontroleerde aanvraagformulier dat u via uw huisarts heeft ontvangen
• Een geldig legitimatiebewijs

Meer achtergrondinformatie vindt u in de folder over Laboratoriumonderzoek.
De kosten van het onderzoek vindt u op de tarievenpagina.

Wilt u een afspraak maken? Bel 088 753 1170