Als uw huisarts heeft gevraagd om een röntgenonderzoek te laten doen, gaan we met behulp van röntgenstraling foto’s maken van de binnenkant van uw lichaam. Zo kunnen we een foto maken van bijvoorbeeld uw botten en gewrichten maar ook van uw organen zoals de longen.

Voorbereiding
Voor dit onderzoek hoeft u geen speciale voorbereidingen te treffen. U mag alleen geen metalen of plastic voorwerpen in het te onderzoeken gebied dragen. Daarom wordt u in de Diagnosestudio verzocht uw te onderzoeken lichaamsdeel te ontdoen van kleding en eventuele sieraden.

De uitslag
Via uw huisarts ontvangt u zo snel mogelijk de uitslag van het onderzoek. De resultaten van het röntgenonderzoek zijn door uw huisarts en de behandelend medisch specialist van Tergooi in te zien. Mocht u daartegen bezwaar hebben, kunt u dit tijdens uw bezoek aan ons kenbaar maken.

Wat neemt u mee?
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier, meegegeven door uw huisarts
• Een geldig legitimatiebewijs

Meer achtergrondinformatie vindt u in de folder over Röntgenonderzoek.

De kosten van het onderzoek vindt u op de tarievenpagina.

Zonder afspraak terecht
Voor een röntgenonderzoek hebben wij het liefst dat u vooraf een afspraak maakt zodat u gegarandeerd bent van de kortst mogelijke wachttijd. Ook zonder afspraak kunt u voor een röntgenonderzoek terecht in de Diagnosestudio. U kunt komen wanneer het u het beste uitkomt.

De openingstijden zijn op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur. Voor het maken van een afspraak belt u met: 088 753 18 00.

 

Wilt u een afspraak maken? Bel 088 753 18 00