Skip to main content

logo Tergooi logo MSB

Bloedonderzoek

Voor bloedafname kunt u, met afspraak, terecht in de Diagnosestudio Weesp. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het KCHL van Tergooi MC. De openingstijden zijn op werkdagen in Weesp tussen 8.00 en 11.30 uur. Bloedafname in de Diagnosestudio Hilversum is niet meer mogelijk, u bent hiervoor welkom in Tergooi Hilversum.

Nuchter?
Een enkele keer komt het voor dat u ‘nuchter’ moet zijn bij een bloedafname. Uw huisarts zal u hierop wijzen. Lees bij twijfel het aanvraagformulier dat u heeft gekregen van uw huisarts. Staat het nummer '1' achter het onderzoek, dan betekent dit dat u vanaf 23:00 uur de voorafgaande avond aan de bloedafname niet meer mag roken, eten en drinken. Alleen water is toegestaan.

Wat neemt u mee?
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs

De uitslag
Via uw huisarts ontvangt u zo snel mogelijk de uitslag van het onderzoek. De resultaten van het bloedonderzoek zijn door uw huisarts en de behandelend medisch specialist van Tergooi in te zien. Mocht u daartegen bezwaar hebben, kunt u dit tijdens uw bezoek aan ons kenbaar maken.

Kinderen
Met uw kinderen die ouder zijn dan 8 jaar kunt u voor bloedafname gewoon terecht bij alle bloedafnameposten van Tergooi, dus ook in de Diagnosestudio Weesp.

Met uw kinderen die jonger zijn dan 8 jaar kunt u voor bloedafname alleen terecht bij onze bloedafnameposten in Tergooi locatie Hilversum en Tergooi locatie Blaricum. Deze groep kinderen vindt het vaak erg spannend. We geven ze daarom rond de bloedafname graag wat extra aandacht.

Meer achtergrondinformatie vindt u in de folder over Laboratoriumonderzoek.
De kosten van het onderzoek vindt u op de tarievenpagina.

Wilt u een afspraak maken? Bel 088 753 1170